Keitä me olemme?

Lauluhuone on perheyritys, jonka takana on Ilona ja Joose Vähäsöyrinki.

Vuodesta 2006 lähtien olemme tuottaneet musiikkia aluksi CD-levyjen muodossa ja nykyään livestreamkonserttien ja Lauluhuone-sovelluksen välityksellä.

Lauluhuone on syntynyt siksi, koska uskomme, että ihmiset tarvitsevat ympärilleen yhä enemmän musiikin kauneutta ja sen lohduttavaa voimaa. Hyvinvointia ja yhteisöllisiä kokemuksia koskettavien konserttiemme välityksellä.

Lauluhuone tarjoaa helpon mahdollisuuden osallistua korkealaatuisiin konsertteihin kotisohvalta tai missä tahansa oletkin.

Vahva klassisen musiikin koulutus ja laajat verkostot muusikkoystäviimme ovat mahdollistaneet laadukkaat konsertit. Konserttien monipuoliset sisällöt nousevat arvopohjaltaan kristillisestä perinteestä.

T: Ilona ja Joose

Tarkemmat henkilöesittelyt täältä.

Lauluhuoneen tarina

Lauluhuone on hirsirakentaja Jaakko Holman antama nimi studioateljeelle, jonka hän veisti pihapiiriimme Kytäjälle. Rakennus valmistui jouluksi 2019 ja heti keväällä 2020 kun koronapandemia vyöryi ylitsemme, avasimme suoran lähetyksen ja musisoimme virsiä täältä ihmisille lohdutukseksi. 

Joose Vähäsöyringin vuodesta 2006 alkaen tekemät virsi- ja joululevyt olivat keränneet laajan yleisön ja suora lähetys Lauluhuoneelta keräsi heti valtavan määrän katsojia kanavallemme. Siitä lähtien olemme lähettäneet jo yli 50 erilaista konserttilähetystä Lauluhuoneelta.

Koronan alettua kiireessä luotu liiketoimintamalli tuli tiensä päähän haasteineen sekä kova kysyntä luomallemme sisällölle sai meidät kehittämään ja julkaisemaan oman Lauluhuone -sovelluksen. Lauluhuone on kahden muusikon, Joose ja Ilona Vähäsöyringin perheyritys ja yhteinen unelma. Kiitos, kun katselet ja kuuntelet! Olemme syvästi kiitollisia mahdollisuudesta tehdä tätä työtä!

Lauluhuone on rakennettu myös musiikin ja taiteen kohtaamispaikaksi. Arkkitehti ja muusikko Antti Heikkilä tavoitti kaikki toiveemme ja onnistui loihtimaan paikan jossa on hyvä ja levollinen olla. Lämpimät hirsiseinät luovat tilan, jossa luovuus herää ja mieli rauhoittuu.

Lauluhuone on korkean kallion suojassa kauniin luonnon äärellä Kytäjän perinteikkäässä ja historiallisessa kylässä.

”Olin nostamassa kuhaverkkoja Murtosaaren syvänteestä kun puhelin soi. Täytyi kyyristyä veneen pohjalle kuullakseen kuka soittaa.

En muista mitä verkoista tuli, mutta soittaja oli Joose ja kysymys, että alatko tekemään... Lupasin.” -Lauluhuoneen veistäjä, Jaakko Holma

"Pösössä soi jatkuvalla syötöllä Merikannot siihen aikaan. Monikin kesäyö on jäänyt mieleen, mutta otetaan tähän yksi. Oltiin soutamassa Karin kanssa Papinjärvellä. Narrattiin ahvenia. Innostuin laulamaan.

Teeeervee waaaltias valoon ja yöön...

Pysähdyin vetämään henkeä, mutta laulu jatkuikin - joku vastasi tuolta puolen: 

Sä eloon ja kuoloon kooorkea kuniingas. Tääyttäjä työöön...

Laulu kaikui öisen järven yllä kuin suuressa katedraalissa.

Kolmetoista vuotta myöhemmin soi puhelin Murtosyvän päällä veneessä. Painauduin matalaksi, että kuulisin kuka siellä soittaa ja mitä hänellä on mielessä.

Se oli sama mies. Sama poika ja sama henki. Vieläkin on. Toivon, että aina on." -Jaakko